Je kan weer meedenken!Nu spant het erom, denk deze week mee over de drie ontwikkelrichtingen voor Haven. Lees meer

Havenadviseurs

De Havenadviseurs geven samen drie keer per jaar advies over belangrijke onderwerpen zoals wonen, parkeren, bereikbaarheid, groen of het centrum van Almere Haven.

Zij gaan onderling in gesprek over de belangrijkste onderwerpen die spelen in Haven en geven hierover advies. Als bijvoorbeeld een bouwbedrijf of de gemeenteraad plannen concreet maken, dan stuurt het Havenverbond hen het advies van de Havenadviseurs.

Wie zijn de Havenadviseurs?

Op 20 september 2022 werd de eerste groep Havenadviseurs officieel geïnstalleerd. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en wisselt de helft van de Havenadviseurs. Zij maken plaats voor een nieuwe lichting met frisse ideeën. De andere helft van de Havenadviseurs zorgt voor continuïteit en blijft nog eens 1,5 jaar erbij. Deze wissel vond in het voorjaar van 2024 plaats. Op onderstaande foto zie je de nieuwe groep Havenadviseurs. 

Van links naar rechts: Bart Bakker, Eva Cavalini, Sander Uiterwijk, René van Dijk, Gerrie Koeling, Tineke Ras, Carla Verrier, Arno Ridderbos, Jessica Kooistra, Gerda Roelofs Barreveld en Ron Reijnders

Niet op de foto: Karel de Graaf, Eric de Kruif, Lex Oldenhof, Jos de Oliveira, Kees Otten, Sabine Otten en Maritha en Britt de Wit (duo-adviseur). 

Hoe zijn de Havenadviseurs uitgekozen?

Heldoorn Eggers notarissen heeft op donderdag 2 juni 2022 een huisnummer geloot. Alle huisnummers 11 kregen kort daarna een persoonlijke uitnodiging aan de deur, van het Havenverbond. Uit die huishoudens kon één persoon van 17 jaar of ouder Havenadviseur worden. Daaruit ontstond de eerste groep Havenadviseurs. Na 1,5 jaar en 3 uitgebrachte adviezen heeft Havenhart2.0 opnieuw meerdere huisnummers ingeloot. Uit deze loting vormt zich een nieuwe groep Havenadviseurs. 

Mag ik dan niet meedoen?

Zeker wel! Als je niet bij de Havenadviseurs bent, maar wel graag wil meepraten, dan kan dat natuurlijk ook! Via deze website vragen we je regelmatig om jouw mening en in het voorjaar organiseren we allerlei bijeenkomsten om naar de stem van Havenaren te luisteren. Bedenk ook: de Havenadviseurs zijn speciaal gekozen om advies te geven aan het Havenverbond. De Havenadviseurs gaan geen belangrijke beslissingen nemen.

Wil je weten hoe de eerste loting is gegaan? Kijk dan onderstaand filmpje! 
Ben je benieuwd naar de tweede loting? Stuur ons dan een mail via havenhart2.0@gmail.com

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen