Meerhaven: van leegstaande apotheek naar 8 appartementen

De voormalige apotheek aan Markt stond heel lang leeg en dat was geen fraai gezicht. Dat is veranderd! Het zijn nu  acht appartementen voor jong en oud. En het heeft nieuwe naam: Meerhaven.

Een verscheidenheid aan bewoners

In Meerhaven is plaats voor allerlei bewoners. De acht appartementen zijn geschikt voor studenten en gezinnen met kinderen maar ook voor senioren. In grootte variëren de appartementen namelijk van 46 tot 120 m2. Ze worden verhuurd in de vrije sector. De verschillende leeftijden van bewoners in één gebouw zal een nieuwe dimensie aan het wonen toevoegen.

Zonnepanelen

Het gebouw heeft na de metamorfose een nieuwe moderne uitstraling en is uiteraard van binnen geheel gerenoveerd. Aan duurzaamheid is ook gedacht. De nieuwe gevel is volledig geïsoleerd en op het dak staan zonnepanelen om het energiegebruik te reduceren. Het ontwerp is van Karin Penning van Penning architectuur en stedenbouw.

Nieuw adres

Het voormalig adres van de apotheek was Markt, maar dit wordt Plaats. De nieuwe appartementen staan  op Plaats 54 t/m Plaats 68.

Wat levert het op voor Haven?

In Haven is veel vraag naar woningen voor jongeren en ouderen. Deze appartementen dragen daaraan bij. Plus het stimuleert diversiteit in de wijk en zelfs in het gebouw. Dit past helemaal in de Visie voor Haven in 2040 die onder andere pleit voor extra woningen, voor met name jongeren en ouderen in meer gemixte wijken. Lees meer over het thema wonen.

Zo ziet het er nu uit

 

 

Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen