De Kimwierde

Er is veel behoefte aan betaalbare woningen voor senioren in Haven én aan woningen voor de jongere doelgroep. Aan de Kimwierde is nu ruimte voor beide!

Doorstroming

De wijk De Wierden in Almere Haven bestaat voornamelijk uit grote, veelal sociale huur, eengezinswoningen en appartementen zonder lift. Veel bewoners wonen al heel lang in de wijk, sommigen zelfs vanaf het begin. Nu hun kroost al lange tijd is uitgevlogen wonen deze mensen vaak alleen of met zijn tweeën in een eigenlijk te groot huis. Om de wat oudere Havenaren te verleiden te verhuizen naar een meer passende woning, bouwde Ymere in de Wierden, aan de dijk van het Gooimeer, een complex met 40 sociale huurappartementen.

Uiteindelijk zijn 33 appartementen verhuurd aan mensen uit Almere Haven, onder wie 26 senioren van 55 jaar of ouder. Door deze doorstroming zijn er dus heel wat huizen beschikbaar gekomen voor Havenaren die een eengezinswoning zoeken. En dat is fijn want deze doorstroming zorgt ervoor dat de huizen die zij achterlaten beschikbaar komen voor woningzoekenden, zoals bijvoorbeeld jonge gezinnen.

Verhuizen doe je niet zomaar

Om een dergelijke doorstroming op gang te laten komen, moeten mensen ook daadwerkelijk zin hebben om te verhuizen. En dat is niet niks. Wat mensen in dit geval over de streep trok, was de locatie; het is in de buurt. Ook de mooie ligging aan het Gooimeer speelde een rol. Het complex is bovendien helemaal gemaakt naar de doelgroep. De meeste appartementen kijken uit over het water, alles is gelijkvloers en bereikbaar met een lift. Op de binnenplaats is ook een stallingsruimte voor scootmobiels en er is gezorgd dat de huren gelijk zijn gebleven dan wel zijn afgestemd op de huurtoeslaggrenzen. Dit zodat huurprijs geen obstakel zou zijn om te verhuizen.

Senioren wooncoach

Ymere heeft vooraf alle huurders die in aanmerking komen voor de Groot naar Beter-regeling* in Almere Haven een persoonlijk aanbod gedaan. De regeling voorziet ook in een verhuisvergoeding van 1.250 euro en mensen konden ook gebruik maken van een wooncoach, een initiatief van de Alliantie en Ymere.

Wilt u ook een wooncoach? Neem dan contact op via wooncoachalmere@de-alliantie.nl

Wat levert de Kimwierde op voor Haven?

Er is veel behoeft aan betaalbare woningen voor senioren in Haven. Veel mensen wonen nu in een te grote woning en zouden graag verhuizen, maar wel binnen Haven. Deze woningen zijn daarom een uitkomst! De vrijgekomen woningen bieden op hun beurt ruimte aan mensen die een eengezinswoning zoeken en die nu heel moeilijk kunnen vinden. Lees meer over het thema wonen.

Opgeleverd begin 2020.

Lees meer over dit project in ons artikel waar ook de wooncoach en twee bewoners aan het woord komen.

* De Van Groot naar Beter-regeling zorgt ervoor dat mensen die in een groot huis wonen, voorrang krijgen om te verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning die beter past bij hun huishouden.

vrouw voor de kimwierde

Sylvia van Haken met haar hond voor de nieuwe appartementen aan de Kimwierde. Foto: Nico Boink

Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen