Leemwierde, zorg aan huis en in de buurt

Het gezondheidscentrum Leemwierde is gesloopt. Hier komt een nieuw gebouw voor in de plaats met de focus op extra zorg. Een mooie samenwerking tussen woningcorporatie Alliantie en Zorggroep Almere.

Zorg aan huis

In plaats van het oude gezondheidscentrum komt er een woon-zorggebouw, onder de hoede van Zorggroep Almere. Dit gebouw biedt straks onderdak aan 60 bewoners met een zorgindicatie, opgedeeld in zes groepen van 10 bewoners. De nadruk ligt op wonen in een leefgemeenschap. Iedere bewoner heeft een eigen tweekamerappartement maar elke groep heeft ook een gemeenschappelijke ruimte. Een soort grote woonkamer waar mensen samen kunnen komen en waar activiteiten worden georganiseerd.

Het gebouw wordt gerealiseerd door de Alliantie in samenwerking met Zorggroep Almere, die de zorgwoningen zal verhuren.

Zorg om de hoek

Ook komen er twee kleinschalige appartementengebouwen. Een van deze twee gebouwen is bestemd voor 15 sociale huurwoningen. De woningen hebben twee slaapkamers en een balkon of terras. Het gebouw is twee lagen hoog en heeft geen lift. De begane grond is specifiek bestemd voor senioren. 

De inschrijving voor deze woningen vindt plaats via Woningnet.

23 koopwoningen

Het andere appartementengebouw telt 23 koopwoningen, waarvan twee met één slaapkamer en de rest twee slaapkamers. Het gebouw heeft drie woonlagen en beschikt over een lift. Voor dit gebouw van de Alliantie is een speciale website gemaakt. Wijkbewoners die een corporatie huur ééngezinswoning met minimaal 3 slaapkamers in de wijk De Wierden achterlaten, of een koopeengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers, krijgen voorrang bij de toewijzing van een koopappartement in de Wierdesingel. Alle koopappartementen zijn in de zomer van 2021 verkocht. 

Middenin de wijk

Alle drie de gebouwen staan midden in de wijk en dat is niet voor niks. De gedachte hierachter is dat mensen die op een gegeven moment zorg nodig hebben, dat in hun eigen wijk kunnen vinden. Dat kan zijn door hulp aan huis of wanneer dat nodig is, door te verhuizen naar een seniorenwoning of naar het woon-zorggebouw. Op die manier blijven mensen in hun eigen omgeving. Dit betekent dat zij de dokter die ze altijd al hadden, kunnen blijven zien én het contact met mensen in de buurt kunnen makkelijk kunnen blijven onderhouden.

Wat levert het op voor Haven?

Zoals ook in de Visie voor Haven 2040 is beschreven, zullen mensen in de toekomst langer thuis blijven wonen, ook als zij wat extra zorg nodig hebben. Dan is wonen in een appartement op de begane grond, dichtbij een woon-zorggebouw wel zo handig. Er is bovendien nu een tekort aan woningen voor senioren in Haven. De Leemwierde voorziet in deze wensen. De mix met extra koopwoningen zorgt ook nog eens voor meer diversiteit in wijk. Daarbij laten mensen die in de wijk verhuizen een eengezinswoning achter, die dan weer vrijkomen voor jonge gezinnen die hard op zoek zijn naar een woning. Lees meer over het thema wonen of over het thema zorg.

Kijk voor meer informatie op https://www.zorggroep-almere.nl/woonzorgcentrum/leemwierde.

Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen