Zandwierde

Op de plek van de vroegere gymzaal aan de Zandwierde zijn 22 nieuwe appartementen van rond de 80 m2, verdeeld over vier woonlagen, gebouwd. Het gebouw is gelegen aan het grasveld en past bij de eengezinswoningen en kleine appartementengebouwen die er al stonden. De buurt is enthousiast.

Middensegment

De appartementen hebben een middensegment huur van 925 euro. Kandidaten die samen te veel verdienen voor een sociale huurwoning of geen inschrijfduur hebben opgebouwd, kunnen in het middensegment terecht. Er woont een mix van bewoners in het comple, uit alle leeftijdscategorieën. Het gebouw heeft een lift en ieder appartement heeft een balkon of terras. 

Eerst wilde de Alliantie op deze plek koopwoningen bouwen maar na overleg met de gemeente worden het toch huurwoningen voor het middensegment, want daar is meer behoefte aan. Dit komt overeen met de Visie voor Haven in 2040, hierin is gekozen voor het toevoegen van 2.500 extra woningen. Deze extra woningen zijn met name bedoeld voor jongeren en voor ouderen want vanuit hen is de vraag het grootst. Door sociale huur op nieuwe plekken te bouwen en middeldure huur- en koopwoningen toe te voegen, wordt Haven meer gemixt. Lees meer over het thema wonen.

Bodemwarmtepompen

De woningen zijn super energiezuinig en uiteraard opgeleverd zonder gasaansluiting. Bijzonder feitje: het gebouw is aangesloten op bodemwarmtepompen. Deze pompen halen warm water diep uit de grond, hiermee worden de woningen verwarmd.

Het wooncomplex

Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen