De Meergronden

Het gebouw van de Meergronden staat er inmiddels ruim 40 jaar en voldoet niet meer aan de eisen voor modern onderwijs. Tijd voor vernieuwing dus! Het onderhoud is duur en het is zonde dat dit geld niet naar het onderwijs gaat. Bovendien past het gebouw niet meer bij het huidige onderwijs. Daarom zijn er plannen gemaakt voor een nieuw, modern gebouw dat achter het oude gebouw wordt neergezet zodat tijdens de bouw het onderwijs gewoon door kan gaan. En, leerlingen en personeel denken mee over de nieuwe school! 

Verbinding met de omgeving

Omdat het nieuwe schoolgebouw minder ruimte inneemt op het kavel (doordat het meer verdiepingen krijgt dan het huidige gebouw) kunnen een deel van het kavel en het schoolplein worden gebruikt voor nieuwe woningen. Het schoolgebouw moet een blikvanger worden in Haven.

De gemeente Almere heeft voor de bouw 30,8 miljoen euro beschikbaar. De nieuwbouw wordt ongeveer 10.000 m² en is geschikt voor 1.200 leerlingen. Er komt een schoolplein met veel groen. Het nieuwe gebouw wordt overdag gebruikt door de school. ’s Avonds is het straks open voor activiteiten voor alle Havenaren.

Bekijk het filmpje hieronder waarin rector Huub Nelis praat over het nieuwe gebouw.

Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen